Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a tananyag kezdőlapjára (P)Ugrás a tananyag előző oldalára (E)Ugrás a tananyag következő oldalára (V)Fogalom megjelenítés (nem elérhető funkció)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintése (D)Keresés az oldalon (nem elérhető funkció)Súgó megtekintése (S)

Algoritmusok és adatszerkezetek / Gyorsrendezés

17. Gyorsrendezés

17.1. A gyorsrendezés elve

Vissza a tartalomjegyzékhez

17.2. Az algoritmus megvalósítása tömbre

A kép (nagyobb változata) külön ablakban is megtekinthető.fej17_02_full.png17.2. ábra. A gyorsrendezés rekurzív algoritmusa (felső szint)

Vissza a tartalomjegyzékhez

17.3. Az egy elemet a helyére vivő eljárás

A kép (nagyobb változata) külön ablakban is megtekinthető.fej17_03_full.png17.3. ábra. Egy elemet a helyére vivő eljárás (a tömb bal szélső elemére)
A kép (nagyobb változata) külön ablakban is megtekinthető.fej17_04_full.png17.4. ábra. A tömb bal szélső elemének a helyére vitele

Vissza a tartalomjegyzékhez

17.4. A gyorsrendezés műveletigénye

A kép (nagyobb változata) külön ablakban is megtekinthető.fej17_05_full.png17.5. ábra. A gyorsrendezés egy lehetséges hívási fája

Vissza a tartalomjegyzékhez

Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.

A tananyag az ELTE - PPKE informatika tananyagfejlesztési projekt (TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0052) keretében valósult meg.
A tananyag elkészítéséhez az ELTESCORM keretrendszert használtuk.