Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a tananyag kezdőlapjára (P)Ugrás a tananyag előző oldalára (E)Ugrás a tananyag következő oldalára (V)Fogalom megjelenítés (nem elérhető funkció)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintése (D)Keresés az oldalon (nem elérhető funkció)Súgó megtekintése (S)

Honlapok funkcionális- és arculati tervezése, megvalósítása / Arculattervezés eszközei, arculatterv készítése a GIMP alkalmazás segítségével /Arculat (6. lépés)

Arculatterv készítése a GIMP alkalmazás segítségével

Arculat (6. lépés)

Vessünk egy pillantást a drótvázas tervünkre!

Látható, hogy még néhány dolog hiányzik az arculattervről a drótvázas terv alapján:

Eddig az elválasztó blokkokat egy memóriafoglalatra emlékeztető háttérrel láttuk el, ugyanezt megtehetjük a legalsó, impresszum blokkal is. Ehhez persze most egy szélesebb képre lesz szükség (elvalaszto_860px.png). Hogy a kép bal alsó része ne legyen annyira üres, elhelyezhetünk oda egy olyan képet, amely egy alaplapi ventillátort ábrázol (alaplap_huto.png).

Az alábbi animációban ezeket a lépéseket követhetjük nyomon. A hűtőt a bal oldali legutolsó blokk alatt, 10 képpont kihagyásával helyezzük el. A hűtő alsó részétől szintén 10 képpont kihagyásával helyezzük el az impresszumot tartalmazó blokkot.

Most tehát így néz ki az arculattervünk:

Már csak néhány módosítás szükséges, és készen is vagyunk.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.

A tananyag az ELTE - PPKE informatika tananyagfejlesztési projekt (TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0052) keretében valósult meg.
A tananyag elkészítéséhez az ELTESCORM keretrendszert használtuk.