Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a tananyag kezdőlapjára (P)Ugrás a tananyag előző oldalára (E)Ugrás a tananyag következő oldalára (V)Fogalom megjelenítés (nem elérhető funkció)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintése (D)Keresés az oldalon (nem elérhető funkció)Súgó megtekintése (S)

Honlapok funkcionális- és arculati tervezése, megvalósítása / Arculattervezés eszközei, arculatterv készítése a GIMP alkalmazás segítségével /Arculat (7. lépés)

Arculatterv készítése a GIMP alkalmazás segítségével

Arculat (7. lépés)

Bár a főbb elemek már elkészültek, egy fontos feladatunk még van: a szövegeket és előképeket is el kell helyeznünk, hogy teljes legyen az arculatterv.

Munkánk során a 6. lépés végeredményéből indulunk ki.

Először is távolítsuk el a már nem szükséges segédvonalakat, hogy ne akadályozzanak a további munkánkban. Utána az első blokkban (a menüben) helyezzük el a drótvázas terven is látható menüpontokat.

Folytassuk a munkát úgy, hogy az összes blokkot feltöltjük tartalommal, illetve vakszöveggel, valamint a blogbejegyzések előképeivel. A rétegcsoportok nevét cseréljük le egy a tartalomra jobban utaló nevekre (pl. menü, címkék, legutóbbi bejegyzések stb.)

Az alábbi kép mutatja, hogy meddig kell eljutnunk:

Vissza a tartalomjegyzékhez

Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.

A tananyag az ELTE - PPKE informatika tananyagfejlesztési projekt (TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0052) keretében valósult meg.
A tananyag elkészítéséhez az ELTESCORM keretrendszert használtuk.