Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a tananyag kezdőlapjára (P)Ugrás a tananyag előző oldalára (E)Ugrás a tananyag következő oldalára (V)Fogalom megjelenítés (nem elérhető funkció)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintése (D)Keresés az oldalon (nem elérhető funkció)Súgó megtekintése (S)

Honlapok funkcionális- és arculati tervezése, megvalósítása / Arculattervezés eszközei, arculatterv készítése a GIMP alkalmazás segítségével /Arculat (3. lépés)

Arculatterv készítése a GIMP alkalmazás segítségével

Arculat (3. lépés)

Az elhelyezett segédvonalak közül nyugodtan törölhetjük azokat, amelyek már nem kellenek, így például az ikonok igazítására használt segédvonalakat, csak a jobb szélső segédvonalat hagyjuk meg.

A következő lépés az lehet, hogy elhelyezzük a nyomvonal navigáció elemeit, amelyhez egy memória foglalatra emlékeztető hátteret (elvalaszto_380px.png) fogunk felhasználni. Ezt előre elkészítettük az Inkscape alkalmazásban. Itt is érdemes lehet külön rétegcsoportot használni (pl. nyomvonal néven) a későbbi egyszerű módosíthatóság miatt.

A blog logójának aljához illeszkedő segédvonal alatt 5px-lel készítsünk egy újabb segédvonalat, és ehhez illesszük az elválasztó elemet. Ezt követően elhelyezhetünk rajta egy fehér szöveget, jelölve a nyomvonal morzsa navigációt. Pl. Kezdőlap > Altéma > Altéma.

Az animáció segítségével bemutatjuk az arculat kialakításának harmadik lépését, a nyomvonal navigáció kialakítását.

Flash lejátszó letöltése

Arculat kialakításának 3. lépése - nyomvonal navigáció kialakítása (animáció)

Vissza a tartalomjegyzékhez

Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.

A tananyag az ELTE - PPKE informatika tananyagfejlesztési projekt (TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0052) keretében valósult meg.
A tananyag elkészítéséhez az ELTESCORM keretrendszert használtuk.