Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a tananyag kezdőlapjára (P)Ugrás a tananyag előző oldalára (E)Ugrás a tananyag következő oldalára (V)Fogalom megjelenítés (nem elérhető funkció)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintése (D)Keresés az oldalon (nem elérhető funkció)Súgó megtekintése (S)

Honlapok funkcionális- és arculati tervezése, megvalósítása / Arculattervezés eszközei, arculatterv készítése a GIMP alkalmazás segítségével /Arculat (5. lépés)

Arculatterv készítése a GIMP alkalmazás segítségével

Arculat (5. lépés)

Az arculat felépítésének előző lépésében kialakítottuk a bal oldali blokkokat. Ez a változat az alábbiakban letölthető:

Most folytassuk tovább a felépítést. A kiemelt és további bejegyzéseknek is ki kell alakítanunk a hátterét, és az elválasztó sávokat is létre kell hoznunk. Azt az állapotot, ameddig ebben a fázisban el kell jutnunk, az alábbi képen láthatjuk. (A segédvonalakat rajta hagytuk a képen.)

Láthatjuk, hogy a nyomvonal kialakításánál felhasznált hátteret – pontosabban annak egy szélesebb változatát (elvalaszto_540px.png) – ismét felhasználjuk a Kiemelt bejegyzések és További bejegyzések elválasztó sor megvalósításánál. Ezen kívül újabb blokkokat hozunk létre, amelyben a bejegyzések összefoglalói lesznek olvashatóak.

Feladat

Az előző állapotból kiindulva önállóan valósítsd meg a fenti ábrának megfelelő állapotot!

A két alsó, ugyanolyan méretű blokkot másolással valósítsd meg, mint ahogy az az alábbi animációban is látható.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.

A tananyag az ELTE - PPKE informatika tananyagfejlesztési projekt (TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0052) keretében valósult meg.
A tananyag elkészítéséhez az ELTESCORM keretrendszert használtuk.