Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a tananyag kezdőlapjára (P)Ugrás a tananyag előző oldalára (E)Ugrás a tananyag következő oldalára (V)Fogalom megjelenítés (nem elérhető funkció)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintése (D)Keresés az oldalon (nem elérhető funkció)Súgó megtekintése (S)

Honlapok funkcionális- és arculati tervezése, megvalósítása / A tartalom és megjelenés szétválasztásának eszközei, HTML5+CSS3 sablon elkészítése /Magas kontrasztú változat

Stíluslap létrehozása

Magas kontrasztú változat

A gyengén látó látogatók számára fontos elkészítenünk a magas kontrasztú és nagyobb betűmérettel rendelkező stílusváltozatot is. Ezt alternatív stílusként érdemes csatolni a weboldalunkhoz. Hogy a stílust a felületen is ki lehessen választani, megtehetjük, hogy JavaScript segítségével átállítjuk a megjelenést a kiválasztott stílus szerint, és ezt a választás cookie-ban el is tároljuk, hogy a felhasználónak ne kelljen oldalról oldalra mindig beállítani a megfelelő stílust, illetve hogy ha az oldalra legközelebb ellátogat, akkor is a számára optimalizált változatot láthassa. Fontos, hogy a magas kontrasztú változatról lehessen visszatérni a normál színösszeállításra is egy megfelelő link követésével.

Feladat

Készítsd el önállóan az Alaplap blog magas kontrasztú és nagyobb betűméretű változatát!

Feladat

Az Alternative Style: Working With Alternate Style Sheets An A List Apart Article oldalon találsz egy tutoriált és egy scriptet, amellyel megoldható a stílus választás, és a kiválasztott stílus eltárolása sütiben. Alakítsd át a HTML-sablont úgy, hogy ki lehessen választani a magas kontrasztú változatot!

Vissza a tartalomjegyzékhez

Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.

A tananyag az ELTE - PPKE informatika tananyagfejlesztési projekt (TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0052) keretében valósult meg.
A tananyag elkészítéséhez az ELTESCORM keretrendszert használtuk.